Søg nemt og hurtigt i BiQ:
Månedsupdate På Nystiftede Og Ophørte Selskaber
23 Mar. 2020 af Line Høg Utoft

Coronakrisen vil ændre det danske erhvervsliv markant.
Ved hjælp af BiQs overvågningsløsninger vil du kunne overvåge og analysere dine kunders- og leverandørers status, så du kan være bedst muligt klædt på, til at imødekomme risikosituationer og økonomiske tab for jer. Omvendt kan anvendelsen af BiQs data også være med til at identificere nye muligheder for dig og din virksomhed. Det kunne f.eks. være kontakt til nye potentielle kunder blandt de nystartede virksomheder.


Så imens der stadig er ”stilhed før en potentiel storm” i ændringerne af det danske erhvervsliv, så kigger vi her tilbage på februar og ændringerne i stiftelser og ophør af selskaber.
For nystiftede selskaber i februar ser vi et fald i tallene for 2020. Dette skyldes lovændringen vedrørende iværksætterselskaber, som nu skal have en anpartskapital til mindst kr. 40.000, samt yderligere lovkrav, om at kapitalen skal dokumenteres med en revisorerklæring. Derfor ser vi, at antallet af nystiftede iværksætterselskaber er faldet markant.


For ophørte selskaber i februar ser vi en markant stigning i tallene for 2020. Særligt selskaber som falder ind under øvrige selskabsformer, udgør størstedelen af stigningen. Dette skyldes med høj sandsynlighed, at Erhvervs- og selskabsstyrelsen hvert 3. år kræver, at frivillige foreninger, som falder ind under øvrige selskabsformer, skal forny deres CVR-nummer.
Ønsker du at sikre din virksomhed med den nyeste viden om det danske erhvervsliv, er du velkommen til at kontakte os her eller på telefon 70255065, ligesom du kan deltage i vores online brugerdemonstrationer.


ophørt selskaber, feb.jpg

BiQ har de bedste personoplysninger og er derfor min foretrukne database, når jeg skal bruge oplysninger om personer tilknyttet et firma.

Tine Bojsen-Møller, bibliotekar
Advokatfirmaet Plesner