Compliance værktøj til overholdelse af Hvidvaskloven

Spar tid og få et bedre grundlag for at overholde Hvidvaskloven

Med BiQ Compliance (tidl. CiQ) får du markedets mest effektive og komplette værktøj til AML/KYC – og til generelt at udføre de centrale, lovpligtige tjek mod PEP- og sanktionslister. Samtidig sikres det, at du kan identificere personer og virksomheder, som udgør en risiko.  Derved har du mulighed for nemt og enkelt at overholde Hvidvaskloven.

Hvad er BiQ Compliance?

Effektiv AML (Anti-Money Laundering), KYC (Know Your Customer) samt bekæmpelse af terror og svindel handler om at kende sine kunders kerneoplysninger, deres økonomiske aktiviteter og den risiko, de udgør. 

Kernen i BiQ Compliance er Danmarks mest omfattende PEP-liste, som du kan få adgang til på den måde, som passer din forretning bedst.

Om det er som en automatiseret integrationsløsning via API eller som et online søgeværktøj bestemmer du selv. Vi stiller løsninger til rådighed, som passer til dit behov.

 

Danmarks mest omfattende PEP-liste

Med BiQ Compliance får du adgang til Finanstilsynets officielle PEP-liste, der indeholder de ca. 900 personer og alle de yderligere PEP’ere og RCA’ere, som er nødvendige for at overholde Hvidvaskloven. 

Hos BiQ får du således –  udover Finanstilsynets liste – adgang til ca. 9.000 RCA’ere (Relatives and Close Associates) samt yderligere PEP-kategorier, der fx dækker Grønland og Færøerne. Altså en langt mere omfattende liste, som ovenikøbet opdateres dagligt, dvs. langt hyppigere end Finanstilsynets liste.

Det betyder, at du med BiQ Compliance får et langt bredere grundlag for at afdække risici og dermed for at være compliant i henhold til Hvidvaskloven. 

Alle personer er kategoriseret i PEP-kategorier. jf. Hvidvaskloven. Læs mere om PEP-kategorierne her

Hvad får du adgang til?

Med BiQ Compliance får du adgang til dagligt opdaterede compliancedata for en bred vifte af muligheder for at risikovurdere dine kunder. Både i forbindelse med onboarding såvel som i den løbende kunderelation.

Online søgeværktøj med fleksible søgemuligheder på personer og selskaber. Hurtig adgang til de ønskede data ved at søge på navne, adresser, fødselsdatoer og centrale selskabsdata. Stort overblik gennem visualiseringer af personens historiske spor med forklaringer til datasammenhænge.

Du får ikke blot adgang til Finanstilsynets officielle PEP-liste i en kvalitetsforbedret udgave. Du får også adgang til de lovpligtige RCA’er (Relatives and Close Associates) samt yderligere PEP jf. FATF’s anbefalinger.

I samarbejde med Dow Jones, får du adgang til den mest anerkendte internationale PEP-liste med mulighed for kontrol af PEP og nære relationer jf. anbefalingerne fra FATF og Finanstilsynet. Dow Jones-data opdateres dagligt i BiQ compliance.

Du får adgang til virksomhedens reelle ejere. Det er lovpligtigt ift. CVR/VIRK at indberette fysiske personer, som i sidste ende direkte eller indirekte (gennem andre ejerskaber) ejer eller kontrollerer mere end 25 % af virksomheden.

Hos BiQ har vi udviklet og introduceret begrebet ’ultimative ejere’ og ’bestemmende indflydelse’. Begge dele er beregnet ud fra selskaber eller personer, der minimum har 25 % ejerskab af – eller indflydelse på – forrige selskab, og er sidste led, som kan identificeres i Danmark. Det giver endnu større indblik og viden om hvem der i sidste ende kontrollerer et givent selskab.

De konsoliderede sanktionslister indeholder oplysninger om personer og organisationer, der er relateret til terrororganisationer både i Danmark og resten af verden. Med BiQ Compliance kan du tjekke og dokumentere, at du har søgt i sanktionslisterne. Dermed kan du let afrapportere til Finanstilsynet.

BiQ Compliance fungerer som et omfattende dokumentationsværktøj, der giver god mulighed for at afrapportere til Finanstilsynet. Dokumentationen består af oplysninger om tidspunktet for kontrol af en given person eller selskab, hvem der har foretaget kontrollen, og hvilke data BiQ Compliance havde på daværende tidspunkt.

Hvad er fordelene for dig?

Med BiQ Compliance får du bla.: 

Compliance rules and law regulation policy concept on virtual screen.

Hvad siger kunderne?

SEF

“Hos SEF har vi siden 2016 haft automatisk ALERT integration til vores Kunde- og afregningssystem, som vi er super glade for.  Det skaber stor værdi og hjælper os med nemt, automatisk og kontinuerligt, at have de mest korrekte og opdaterede kundedata. Alert løsningen er abonnementsbaseret datavask, som monitorerer og dagligt sender informationer om ændringer i […]

Kræftens Bekæmpelse

“Vi bruger BiQ Search til at finde nye adresser på vores medlemmer, når deres post ikke når frem. BiQ Search er også god, når vi skal verificere, at en person stadig bor på adressen, er flyttet eller evt. er afgået ved døden. PÅ den måde sparer vi en masse tid, og sikrer at de budskaber […]

Dagbladet Børsen

“Med dets enkle, hurtige og pålidelige adgang til data, er BiQ Insight på personoplysnings-delen klart markedsledende i Danmark”

En række af Danmarks mest prominente virksomheder benytter BiQ's services

Nuværende måned

13aug10:00BiQ Compliance Online Demo 13. augustBiQ Compliance online demo – måske den bedste halve time du har investeret i dag!

20aug10:00BiQ Risk 20. augustVil du lære mere om denne tidsbesparende løsning, så skynd dig at tilmelde dig

10sep10:00BiQ Compliance Online Demo 10. septemberBiQ Compliance online demo – måske den bedste halve time du har investeret i dag!

29okt10:00BiQ Compliance Online Demo 29. oktoberBiQ Compliance online demo – måske den bedste halve time du har investeret i dag!

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere om vores løsninger? Udfyld denne, og vi vender tilbage hurtigst muligt

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time. 

Ring mig op

Udfyld denne formular, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her