Forstærket fokus på bekæmpelse af svindel - BiQ

Forstærket fokus på bekæmpelse af svindel

Fraudbekæmper foran sin computer

Del denne artikel

I BIQ har vi altid haft et mål om at sikre bedre datakvalitet. Siden 2021 har vi endvidere haft en strategisk målsætning om at hjælpe danske virksomheder med at forhindre svindel, hvidvask og skatteunddragelse for i alt 10 milliarder kr. Derfor intensiverer vi nu indsatsen, og har ansat en af de førende specialister på området, som vil være med til at lancere vores kommende løsninger på området.

Men hvordan skal man så forhindre svindlen?

Hos BIQ har vi sat os for at bygge en intuitiv og nem løsning, som kan påpege indikatorer, som afviger fra det man vil forvente af en legitim virksomhed. Herved kan man optimere sine beslutninger, og bedre vurdere risikoen ved at handle med en given virksomhed.

I bund og grund handler det om at sikre, at danske firmaer tager informerede beslutninger baseret på korrekt data. Herunder at beslutningerne baseres på kendskab til nyeste modus indenfor finansiel kriminalitet og de statistiske sandsynligheder for at et firmas data ser ud som det gør og ændre sig som det gør.

Claus er ny fraudbekæmper i BiQ-teamet

For at understøtte denne udvikling af vores services, og sikre at vi har den nyeste og skarpeste viden om svindel mellem virksomheder, har vi valgt at udvide BIQ-teamet med en af Danmarks stærkeste fraudbekæmpere. Pr. 1 november 2023 har vil tilført Claus til vores team som produkt specialist.

Claus har tidligere arbejdet bredt i bankbranchen, og har de sidste år været med til at opbygge både lånesvindelsafdelingen og Fraud Speciel Investigations teamet i Danske Bank. Her har han arbejdet med analyse og sagsbehandling af alt fra små svindelsager, til store organiserede komplekser inden for svindel, hvidvask, menneskehandel og skatteunddragelse.

Min hjerne er lidt speciel, jeg fanger kriminel aktivitet, som fx fakturafabrikker, fordi jeg ser mønstre, og jeg kan huske uendelige mængder data imens jeg har 50 faner åbne i min browser.

Men hvem har tid til at have 50 faner åbne i deres browser for at undersøge en kunde/leverandør?

Det har ingen der driver en normal virksomhed. Derfor så jeg det som en fantastisk mulighed, at få lov til at omdanne mine mønstre til kode. Kode som kan bruges til at lade folk der ikke er ”fraudnørder” få en simpel adgang til at se deres kunder potentielt er en svindler.

Flere end 60 variable

Der er forskellige mønstre, som kan indikere om en virksomhed svindler. Det handler om at få opbygget regler der fanger så mange af disse scenarier som muligt. BIQ arbejder med flere end 60 variable, og et utal af kombinationer af disse, til at sikre en indikation på om en given virksomhed har rent mel i posen.

Faktisk er de virksomheder der svindler også interessante hvis man har private kunder. Hvorfor tænker du måske? Hvis du fx har en leasingkunde, hvis løn er indberettet fra et tvivlsomt firma. Vil de så have et job i længere tid, eller har de reelt et job nu. Måske er det hele et setup, for at skaffe adgang til dagpenge eller en leaset bil i en stråmands navn.

Vi har altid en interesse i at kende så mange risikofaktorer som muligt om en arbejdsgiver eller en firmakunde.

Vil du høre mere om BiQ Fraud, så tøv ikke med at tage fat i os – så giver vi dig gerne en gennemgang af vores kommende løsning på området.

Relateret indlæg

Den sorte svane foran et aktieindeks
BiQ nyheder

“Den Sorte Svane” afslører omfattende svindel

TV2’s aktuelle dokumentar “Den Sorte Svane” tegner et opsigtsvækkende billede af den kriminelle underverden. Fakturafabrikker, hvidvask, leasingsvindel, skattesvindel osv. udført med hjælp fra professionelle rådgivere

BiQ nyheder

Minimér dit tab fra svindlere med BiQ Risk

BiQs erfarne dataeksperter, har gennemgået en omfattende mængde historiske data om virksomheder og deres personkredse, for at finde lige netop de datavariabler, som kan forklare

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.