Tjek personkredsen når du handler med en (ny) virksomhed - BiQ

Tjek personkredsen når du handler med en (ny) virksomhed

Del denne artikel

De fleste – uanset branche – foretager en simpel søgning på en virksomhed når de banker på døren og gerne vil købe på kredit. Slå virksomheden op i CVR-registret eller BiQ Insight, dobbelttjek adresse og enkelte nøgletal, og så kan man handle med virksomheden. Men er det nok?

Personkredsen – specielt ejere og ansvarlige deltagere – er også relevante at kigge på. Bemærk, at enkeltmandsvirksomheder opererer med begrebet ”ansvarlige deltagere” mens A/S og ApS-selskaber opererer med ejere, herunder ”reelle”, ”ultimative” og ”legale ejere”. Der er i alle tilfælde tale om virksomhedens ejere.

Ved vurderingen af en ejers legitimitet, er der mange forhold at have for øje. Og som altid, er det nyttigt at sammenholde al tilgængeligt data. Det kan eksempelvis være:

  • Antal konkurser den enkelte person har været involveret i historisk – og specielt i de senere år.
  • Antal konkurser fra den samlede personkreds (direktion, bestyrelse, ejere)
  • Hvilken alder har personerne? Hvis personen samtidig ejer fast ejendom er alderen en tilgængelig oplysning. Stemmer alderen overens med erfaring og branche? Stråmænd, der indsættes som direktører, kan være meget unge og dermed have en unaturlig alder i forhold til det forventede
  • Er direktørens privatadresse i rimelig afstand fra virksomhedens adresse? En stråmand, der indsættes som direktør, har oftest aldrig haft nogen tilknytning til virksomheden – og deres adresser kan være i hver sin ende af landet
  • Har personkredsen hemmelig eller udenlandsk adresse? Det kan der være mange årsager til. Men hvis der er mange risikomarkører på en virksomhed, og personkredsen samtidig har hemmelig eller udenlandsk adresse, kan det være et signal om at det skal efterforskes yderligere

Tjek også adressen

Men når du nu er i gang med at tjekke personkredsen, så bør du lige gå skridtet videre og tjekke informationer om den adresse virksomheden er registreret på.

En virksomheds fysiske adresse kan være en interessant kilde til information. Helt banalt kan et hurtigt kig på Google Street View give nyttig information om, hvorvidt den oplyste branche giver mening bliver drevet fra adressen. I nogle tilfælde forventes at se en stor fabrikshal – men virkelighedens verden er en faldefærdig villa!

Mange flytninger

Der er i sig selv ikke noget galt i flytte. Men gentagne virksomhedsflytninger på kort tid kan indikere at en virksomhed skal efterforskes yderligere. Specielt hvis andre risikomarkører også giver alarmer samtidig.

Flytninger frem og tilbage mellem kommuner og regioner er yderligere en forværring af risikobilledet. Erfaringsmæssigt flytter økonomisk kriminelle ofte mellem politikredse og regioner for kortvarigt at kunne leve under radaren. 

Her er et par sjove eksempler fra den virkelige verden:

  • Autoværksted med adresse på 5. sal, som i øvrigt senere flytter til en kontorbygning
  • Et bageri i Stenlille, som flytter til et væksthus Aarhus (fra Sjælland til Jylland)
  • Virksomheder registreret på ejerens privatadresse, og hvor denne adresse er et omsorgshjem, et fængsel eller anden institution
  • Sammenhæng mellem antal ansatte og adressen som virksomheden opererer fra. Kan der fx være 25 ansatte i en tegnestue, beliggende i en 2-værelseslejlighed på Amager?

20aug10:00BiQ Risk 20. augustVil du lære mere om denne tidsbesparende løsning, så skynd dig at tilmelde dig

23sep10:00BiQ Risk 23. septemberVil du lære mere om denne tidsbesparende løsning, så skynd dig at tilmelde dig

Relateret indlæg

Den sorte svane foran et aktieindeks
BiQ nyheder

“Den Sorte Svane” afslører omfattende svindel

TV2’s aktuelle dokumentar “Den Sorte Svane” tegner et opsigtsvækkende billede af den kriminelle underverden. Fakturafabrikker, hvidvask, leasingsvindel, skattesvindel osv. udført med hjælp fra professionelle rådgivere

BiQ nyheder

Minimér dit tab fra svindlere med BiQ Risk

BiQs erfarne dataeksperter, har gennemgået en omfattende mængde historiske data om virksomheder og deres personkredse, for at finde lige netop de datavariabler, som kan forklare

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.