Datakvalitet: 40.000 fejl rettet i 2022 - BiQ

Datakvalitet: 40.000 fejl rettet i 2022

Del denne artikel

2.797.526 eller næsten 2,8 millioner. Det er antallet af oprettelser eller ændringer på personer, relationer og CVR-numre der er foretaget i online søgeværktøjet BiQ i 2022. Inden disse ændringer bliver gennemført i vores database, tjekker vi manuelt ca. 10 % af dem, så vi er sikre på, at vores kunder altid modtager så korrekte data som det overhovedet er muligt.

I bdq har vi en redaktion, som verificerer og kvalitetstjekker de data vi modtager fra vores kilder. Quality Assurance kalder vi dem, og det er lige præcis det, de er; dem, der sikrer kvaliteten i de data du får fra os, hvis du er bruger af BiQ.

40.000 fejl fra primære datakilder hvert år

I 2022 er der i alt blevet oprettet og/eller opdateret 2.797.526 personer og personrelationer samt CVR-numre i BiQ. Af dem, har vi haft øjne på 283.963 stk. Det svarer til 789 pr. dag. Hver dag hele året.

Quality Assurance teamet sikrer, at nye relationer kommer korrekt ind på den rette person eller virksomhed. Her er der et særligt fokus på udenlandske personer og -virksomheder, så vi sikrer vores brugere et korrekt, samlet overblik.

15 – 20 % af de data vi kigger på, er behæftede med fejl. Det svarer til ca. 40.000 fejl hvert år, og altså data, som er mere korrekt opdateret hos os, end de er i originalkilden.

Hvad er det, vi kigger på, når vi retter data?

  • Når der er mere end 100 % i ejerskab på en virksomhed
  • Udenlandske personer (som ikke har et CPR-nummer), der er oprettet flere gange
  • Udenlandske virksomheder, som kommer ind som en person
  • Nøgletal, der fra år til år er indrapporteret forskelligt (fx med eller uden 1.000 tals forkortelse) med enorme udsving til følge
  • Sikring af det komplette overblik i visning af alle relationer – også de historiske

”God dag, jeg vil gerne tale med 2014122”

Det ville du nok aldrig sige i et telefonopkald, men ikke desto mindre, så fik firmaet Vitsoe Limited’s danske filial en ansvarlig deltager i CVR-registret, som hed netop dette. Det er et godt eksempel på en registrering, som vi dobbelttjekker i vores Quality Assurance team. Her finder vi ud af, at Vitsoe Limited’s hovedkontor bor i Royal Leamington Spa i England, og har firmanummer 02014122.

Herefter kan vi ændre registreringen fra en person til en virksomhed, finde den korrekte adresse, og opdatere systemerne, så vores kunder får de rette informationer. Vi vil i nogle af de kommende nyhedsbreve vise eksempler på én person, som er oprettet som 45 forskellige personer i originalkilden, virksomheder der pludselig bliver 1.000 gange så meget værd fra et regnskabsår til et andet, udenlandske personer der hedder management til fornavn og mange andre pudsige detaljer. I alle disse tilfælde giver Quality Assurance teamet vores kunder en væsentlig kvalitetsforbedring i ft. i originalkilden.

Brug for sparring?

Har du brug for sparring til, hvordan du skal tage hul på din egen datapolitik? Så ræk ud til bdq. Vi giver gerne den nødvendige rådgivning og giver dig masser af cases og eksempler på hvordan vi har hjulpet andre virksomheder med at tilrettelægge deres data, så både data og beslutninger bliver af højere kvalitet. Vi tilbyder også monitoreringsløsninger, som sikrer dig daglige opdateringer af dine centrale og kritiske kundedata. Kontakt os på 70 25 50 65 hvis du vil høre mere om mulighederne.

Relateret indlæg

Følg loven - og høst fordelene.
BiQ Datakvalitet

Opdaterede data: Følg loven og høst fordelene

Hvis bare alle fulgte loven, så ville der være høj datakvalitet i alle kunde- og CRM-systemer. Det er selvfølgelig ikke helt så enkelt endda, men

Personlig ejendomsportefølje
BiQ Datakvalitet

Endnu bedre overblik over ejendomsbesiddelser

Hos BiQ har vi i længere tid arbejdet på at skabe det bedst mulige overblik over en persons ejendomsbesiddelser, såvel de nuværende som de historiske.

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.