Effektiv bekæmpelse af svindel kræver adgang til relevante data - BiQ

Effektiv bekæmpelse af svindel kræver adgang til relevante data

Del denne artikel

Hvidvask, fakturafabrikker, stråmænd, konkursryttere… Kært barn har mange navne. Alle begreberne peger i retning af svindel og økonomisk kriminalitet. Men hvordan opdager man, om en virksomhed er en potentiel svindler? Det kræver adgang til store mængder (relevant) data, hvis man skal gennemskue, om en ny eller eksisterende kunde er en svindler.

Det danske samfund baserer sig helt grundlæggende på tillid; vi tror det bedste om vores medmennesker. Derfor stiller vi sjældent pågående spørgsmål til vores kunders adfærd. Vi tjekker deres regnskaber og foretager en kreditvurdering, men vi går sjældent videre og forholder os kritisk til risikoen ved at samarbejde med virksomheden. En kreditvurdering kan sagtens blåstemple virksomheden, selvom den på mange andre parametre er mere ”ulden i kanten”.

  • Et klassisk eksempel er konkurshistorikken for ejerkreds og direktion i en virksomhed. Hvis ejerne har stribevis af konkurser og virksomhedslukninger bag sig, vil man nok skulle tænke sig om en ekstra gang, før man indleder et økonomisk samarbejde med virksomheden.
  • Et andet eksempel er virksomheder, som hyppigt skifter navn, adresse (til andre rets- og politikredse) og selskabsform. Hvorfor gør de det? Er det normalt?


Hos BiQ opfordrer vi til at være mere skeptiske og pågående, når risikoen for nye og eksisterende kunder skal vurderes.

Omfattende data kan være nøglen til bekæmpelse af svindel

Hos BiQ er en vigtig del af vores forretningsgrundlag netop at stille data til rådighed for kritiske forretningsbeslutninger. I den forbindelse har vi kastet vores fokus på data til identifikation af virksomheder med potentiel, økonomiske svindel.
Har du eksempelvis brug for manuelt at vurdere risiko for svindel, når du onboarder en ny kunde, kræver det adgang til særlige, udslagsgivende og bearbejdede data. Specielt historiske data, over en længere tidsperiode, kan nemlig afsløre unormal adfærd. Eller de kan afsløre tidspunkter, i virksomhedens levetid, hvor der pludseligt indtraf begivenheder, som burde have krævet handling. Et eksempel på dette er skifte af virksomhedens ejerkreds. Det bør omgående medføre en fornyet kreditvurdering og – endnu bedre – risikovurdering. Hvem er personkredsen bag de nye ejere? Hvad er deres konkurshistorik? Hvilke virksomheder er de ellers involveret i?  

Vi har samlet al vores akkumulerede viden om svindel i vores kommende løsning ”BiQ Fraud”. Her vil du kunne slå en konkret virksomhed op. Du vil kunne få screenet hele din kundedatabase – og du vil kunne få indbygget særligt udslagsgivende data i dine egne risikomodeller.

 

Senere i 2023 lancerer vi BiQ Fraud – en pallette af løsninger til identifikation af potentiel svindel. Men går du allerede nu med overvejelser om, hvordan du kan minimere økonomisk tab, som skyldes svindel? Så ræk ud til BiQ. Vi giver gerne den nødvendige sparring med eksempler på hvordan vi kan hjælpe virksomheder med at identificere potentielle svindlere. Kontakt os på 70 25 50 65 hvis du vil høre mere om mulighederne. Eller læs mere her: https://biq.dk/biqs-loesninger/biq-fraud/  

Relateret indlæg

Den sorte svane foran et aktieindeks
BiQ nyheder

“Den Sorte Svane” afslører omfattende svindel

TV2’s aktuelle dokumentar “Den Sorte Svane” tegner et opsigtsvækkende billede af den kriminelle underverden. Fakturafabrikker, hvidvask, leasingsvindel, skattesvindel osv. udført med hjælp fra professionelle rådgivere

BiQ nyheder

Minimér dit tab fra svindlere med BiQ Risk

BiQs erfarne dataeksperter, har gennemgået en omfattende mængde historiske data om virksomheder og deres personkredse, for at finde lige netop de datavariabler, som kan forklare

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.