Russiske relationer – tid til at ændre rutiner? - BiQ

Russiske relationer – tid til at ændre rutiner?

Del denne artikel

Russiske kunder – har du det, eller ved du det ikke?

I en tid med sanktioner og en hastigt ændret verdensorden er det i endnu højere grad en tidligere nødvendigt at kende sine kunder ordentligt. Og de russiske sanktionslister er man som dansk virksomhed forpligtet til at kende til, hvis ens kunder ikke nødvendigvis kommer fra Danmark.

Russiske relationer – tid til at ændre rutiner?

Med Ruslands invasion af Ukraine d 24. februar 2022 er der kommet et forstærket fokus på sanktioner – som politisk instrument og som ramme for også danske virksomheders samhandel med ikke bare Rusland, men også Hviderusland.
Og i takt med Ruslands krigshandlinger er der løbende fra EU-hold besluttet nye sanktionspakker; ligesom det også er sket i regi af FN samt i UK og USA.

For danske virksomheder, herunder den finansielle sektor, gælder det derfor om at holde et skarpt øje med sanktionsudvidelser:

  • For det første: Sanktioner skal efterleves, altså implementeres. Hvis ikke det sker, kan det medføre bøder eller fængselsstraf.
  • Og for det andet: Selv om ens virksomheds samhandel med et russiskejet selskab eller en russisk statsborger ikke er omfattet af sanktioner, kan der være andet at tænke over. Der kan være andre forhold, der gør, at man som virksomhed alligevel vælger at reducere eller stoppe forretningsrelationen; nemlig virksomhedens omdømme og dermed også ultimativt virksomhedens license to operate … dén debat har fyldt godt i mediebilledet.

 

Risikotilgang i det nye sanktionsbillede

Men uanset risikotilgang er én ting helt sikkert: Eksekvering af kundekendskabsopgaven bør fortsat være topprioritet i danske virksomheder. Og det gælder om at holde tungen lige i munden.

En central komponent er naturligvis at holde øje med, om der i ens kundebase er russiske statsborgere eller russisk-ejede selskaber, som er omfattet af sanktionerne. Det siger sig selv, at med dén hast, der sker udvidelser af sanktioner, er det ikke nok med et årligt tjek af kunderne.

Hos bdq sikrer vi, at vores kunder har adgang til dagligt opdaterede sanktionslister (EU, UN, OFAC og UK) og kan foretage tjek 24/7/365: Og det uanset om man anvender en onlineløsning eller har sine kundesystemer direkte integreret via vores API.

Men vi oplever også en udvidet opmærksomhed mod ”russiske relationer” og en interesse for at dykke ned i virksomhedsdata for at se på indikatorer for en mulig problematisk relation. Det er et klart tegn på, at risikoafdækning er rykket op på agendaen i danske virksomheder.

Brug for sparring?

Har du brug for sparring til, hvordan du skal tage hul på din egen datapolitik? Så ræk ud til bdq. Vi giver gerne den nødvendige rådgivning og giver dig masser af cases og eksempler på hvordan vi har hjulpet andre virksomheder med at tilrettelægge deres data, så både data og beslutninger bliver af højere kvalitet. Vi tilbyder også monitoreringsløsninger, som sikrer dig daglige opdateringer af dine centrale og kritiske kundedata. Kontakt os på 70 25 50 65 hvis du vil høre mere om mulighederne.

Relateret indlæg

Følg loven - og høst fordelene.
BiQ Datakvalitet

Opdaterede data: Følg loven og høst fordelene

Hvis bare alle fulgte loven, så ville der være høj datakvalitet i alle kunde- og CRM-systemer. Det er selvfølgelig ikke helt så enkelt endda, men

Personlig ejendomsportefølje
BiQ Datakvalitet

Endnu bedre overblik over ejendomsbesiddelser

Hos BiQ har vi i længere tid arbejdet på at skabe det bedst mulige overblik over en persons ejendomsbesiddelser, såvel de nuværende som de historiske.

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.