Beneficial ownership og svindel - BiQ

Beneficial ownership og svindel

Del denne artikel

Transparency International Danmark udgav i 2022 en rapport om de udfordringer de ser ved at registreringen af reelle ejere ikke i alle tilfælde vil være muligt fremadrettet. BiQ har givet input til rapporten og bifalder, at der bliver stillet skarpt på udviklingen i denne form for registre.

Udfordringer med hvidvask og skattesvig er mere aktuelt end nogensinde. Dette blev talt om på en konference arrangeret af Transparency International, hvor erfaringerne for den danske implementering af det Reelle Ejere register (Beneficial Ownership) blev diskuteret. En reel ejer er den fysiske person, der ultimativt nyder godt af ejerskabet, og et offentligt register skaber den nødvendige gennemsigtighed.  

Sådan skriver Transparency International Danmark i den rapport, som den 3. juni blev udgivet og rundsendt til relevante beslutningstagere.

“Et par af erfaringerne som indgår i rapporten, indbefatter f.eks. udfordringer med verificeringen af udenlandske statsborgere, bl.a. som følge af begrænset information og samarbejdsmuligheder på tværs af lande. Derudover blev potentielle smuthuller diskuteret, som fx den danske nedsættelse af ejerhistorik data fra 10 til 3 år. Eller den relative høje 25 % ejergrænse for registrering af reelle ejere, som betyder, at de selskaber under grænsen kan nøjes med at registrere ledelsen. ” Fortsætter de, som en af deres konklusioner.

bdq har givet input til rapporten, bla. omkring de udfordringer der kan være med registreringen af udenlandske ejere, men også i forhold til yderligere tiltag der kan gøres, for at sikre gennemsigtighed.

Læs hele rapporten på Transparency International Danmarks hjemmeside.

Brug for sparring?

Har du brug for sparring til, hvordan du skal tage hul på din egen datapolitik? Så ræk ud til bdq. Vi giver gerne den nødvendige rådgivning og giver dig masser af cases og eksempler på hvordan vi har hjulpet andre virksomheder med at tilrettelægge deres data, så både data og beslutninger bliver af højere kvalitet. Vi tilbyder også monitoreringsløsninger, som sikrer dig daglige opdateringer af dine centrale og kritiske kundedata. Kontakt os på 70 25 50 65 hvis du vil høre mere om mulighederne.

Relateret indlæg

Den sorte svane foran et aktieindeks
BiQ nyheder

“Den Sorte Svane” afslører omfattende svindel

TV2’s aktuelle dokumentar “Den Sorte Svane” tegner et opsigtsvækkende billede af den kriminelle underverden. Fakturafabrikker, hvidvask, leasingsvindel, skattesvindel osv. udført med hjælp fra professionelle rådgivere

BiQ nyheder

Minimér dit tab fra svindlere med BiQ Risk

BiQs erfarne dataeksperter, har gennemgået en omfattende mængde historiske data om virksomheder og deres personkredse, for at finde lige netop de datavariabler, som kan forklare

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.