Fra 900 til 10.000 PEP'ere - BiQ

Del denne artikel

Terrorfinansiering og korruption skal bekæmpes, i Danmark har man implementeret Hvidvaskloven, som regulerer hvordan finansielle institutioner som minimum skal agere i denne sammenhæng. Hos BiQ har vi valgt, at stille et værktøj til rådighed, som giver institutionerne mulighed for at overholde lovgivningen – og så lidt til.

Korruption og terrorfinansiering skal bekæmpes. Det er man enige om på internationalt niveau. Derfor er der lavet en række europæiske anbefalinger, som i Danmark bla. har mundet ud i Hvidvaskloven. I denne har man reguleret hvad man som minimum SKAL gøre som finansiel institution i Danmark.

I Hvidvaskloven står der bla. at man skal undersøge om ens kunder er en PEP (Politisk Eksponeret Person). Det skal man gøre når man får en ny kunde, og det skal man gøre løbende, da en person kan ændre PEP status. Derudover er der i Hvidvaskloven defineret begrebet RCA (Relatives and Close Associates). Man er på samme måde forpligtet til at undersøge om en person er RCA, når man får en ny kunde.

PEP-begrebet er et forsøg på, så vidt muligt, at afgrænse en persongruppe der udgør en risiko for finansielle institutioner på AML (Anti-money laundering) – CFT (Combating the Financing of Terrorism)-området. Området ses som en af hjørnestenene i den risikobaserede tilgang til hvidvaskningsområdet, hvor det er op til den enkelte virksomhed at vurdere de risici de løber.

Hos BiQ går vi meget længere

I vores Quality Assurance afdeling arbejder dataredaktion endnu længere end det. Personerne undersøges for deres roller i dansk erhvervsliv, og kædes unikt sammen med personer, som allerede indgår i virksomheders ejerkreds, direktion og bestyrelse mv. Dermed undgås dubletter. Dertil tilføjes både yderligere PEP-kategorier til Finanstilsynets liste, men i endnu højere grad tilføjes ekstra personer til listen. Faktisk udvides listen fra de officielle 900 personer helt op til 10.000 politisk eksponerede personer. Altså en langt mere omfattende liste, som ovenikøbet opdateres hyppigere og mere omhyggeligt end Finanstilsynets liste.  

Brug for hjælp til dit AML arbejde?

Vil du vide mere om BiQ’s arbejde med PEP’ere? Gennem opslagsværktøjet BiQ Compliance kan du nemt sikre, at du er compliant med gældende lovgivning. Du kan også få screenet din kundedatabase automatisk for, om der er kunder, som er opført på PEP-listen. Vi er altid klar til at sparre med dig om dine muligheder. Ring på 7025 5065 hvis du vil vide mere.

Relateret indlæg

Den sorte svane foran et aktieindeks
BiQ nyheder

“Den Sorte Svane” afslører omfattende svindel

TV2’s aktuelle dokumentar “Den Sorte Svane” tegner et opsigtsvækkende billede af den kriminelle underverden. Fakturafabrikker, hvidvask, leasingsvindel, skattesvindel osv. udført med hjælp fra professionelle rådgivere

BiQ nyheder

Minimér dit tab fra svindlere med BiQ Risk

BiQs erfarne dataeksperter, har gennemgået en omfattende mængde historiske data om virksomheder og deres personkredse, for at finde lige netop de datavariabler, som kan forklare

Brug for hjælp?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data. Det er gratis og uforpligtende at kontakte os og at prøve vores løsninger!

Vil du vide mere?

Så kontakt os og lad os tale om dine behov for data

Ring mig op

Udfyld denne formular, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Gratis prøveadgang

Vil du prøve en af vores dataløsninger helt gratis? Sæt kryds ud for den løsning du ønsker adgang til.
Er du eksisterende kunde og ønsker at bestille ekstra brugere til BiQ Insight, skal du klikke her

Bestil gratis demo

Tilmeld dig vores gratis online demonstration af vores løsninger. 

Vi vil ringe eller skrive til dig for at aftale den tid, som passer dig bedst. Du er velkommen til at få en gennemgang uanset om du er helt ny bruger, en garvet bruger der gerne vil have lidt tips og tricks til endnu smartere brug eller om du overvejer om det er en løsning for dig. 

Gennemgangen tager ca. en time.