Vi har for nyligt udsendt en brugerundersøgelse inklusiv NPS-spørgsmål til et udvalg af vores brugere - Tak til alle jer, der har taget jer tid til at besvare undersøgelsen.
For det første, er vi superstolte af en flot NPS-score på hele 46.
Vi vil også meget gerne takke alle jer, som er kommet med kommentarer og forslag. Det er alt sammen ting, som vi vil tage med i vores videreudvikling af BiQ-platformen.
Vi er også rigtig glade for se, hvordan BiQ-platformens stabilitet, hastighed og relevans af data er fremhævet af besvarelserne.
Vi arbejder hele tiden på at øge kvaliteten yderligere af både datarelevans i BiQ, samt platformens performance og brugeroplevelse.
I anledning af BiQs 20 års jubilæum tænker vores direktør og stifter, Rasmus Rask, tilbage på de sidste to årtier og hvad fremtiden bringer.
Et nyt årti starter
For 20 år siden stiftede jeg BiQ da jeg var så heldig at en investeringsforening under Spar Nord og Jacob Thomsen troede på tanken om at lave det første komplette online opslagsværktøj omkring det danske erhvervsliv. Hvis nogen overhovedet kan huske det, så kunne men ellers få tilsendt en CD ROM med en statisk database, eller man kunne tage ind på Erhvervsstyrelsen og se på deres data lokalt. Heldigvis har meget ændret sig siden, BiQ har nu passeret 20 ansatte og er blevet et værktøj der dagligt benyttes af mange tusind brugere.
I udgangspunktet var det planen at vi med venture finansiering og en hurtig international ekspansion skulle vokse til en global database med afdelinger i alle større lande på kloden og en milliard omsætning! (Jeg har lige læst den første forretningsplan igennem, man kan roligt sige den var aggressiv). I stedet brast dotcom boblen og BiQ’s historie har indtil videre udfoldet sig helt anderledes end vi først havde planlagt. Med hjælp fra fantastiske medarbejdere har vi rykket grænserne for hvad man kunne med erhvervsdata og skabt en virksomhed jeg er stolt af at være en del af.
Vi har kunder der har været med fra starten og mange af dem har været med til at drive os fremad med sparring og ønsker. I de helt tidlige år var det bl.a. Otto Andersen, Anette Bjarkmann, Jesper Larsen, Søren Lund, Peter Grøndahl, Steen Rosenbak og en lang række personer i Skat, BechBruun og Danske Bank (I ved hvem I er, jeg vil ikke nævne jer alle, men I skal have tak).
Vores rejse er heldigvis ikke slut og vi vil de næste 20 år intensivere vores kamp mod svindel, hvidvask og konkursryttere, mens vi på den anden side leverer det kvalitetssikrede datagrundlag der understøtter dansk erhvervslivs handel og fjerner manuelle tidskrævende processer i både banker, offentlige styrelser/ enheder, advokat- og revisionshuse mm. Vi har med alderen taget på i styrke og vi har nu de resurser og den agilitet der kræves for at indgå i partnerskaber med vores kunder. Det gør at vi i fællesskab løser forretningskritiske udfordringer med data i andre applikationer end onlinedelen af BiQ, vi leverer infrastruktur.
20’erne bliver fantastiske.
Endnu en måned er gået, og der sker fortsat ændringer i direktioner og bestyrelser i dansk erhvervsliv. I BiQ kan du følge med i dem alle, og herunder se et lille udvalg af oktober måneds ændringer:
I dette Dataindblik sætter vi fokus på kritiske revisor-anmærkninger for januar-oktober 2020, og hvordan disse er fordelt på typer af anmærkninger samt top-10 brancher (NACE). Perioden dækker fra 1/1-2020 til 27/10-2020.
Det er værd at bemærke at selskaber med branchekoden Uoplyst, viser sig at være de selskaber med flest kritiske revisor-anmærkninger.
Det er ligeledes værd at bemærke, stigningen i antal af anmærkninger mellem 2019 og 2020. Denne stigning er sandsynligvis et udtryk for de større krav til revisorers indberetningspligt, og denne udvikling har øget mængden af data, og derved givet et bedre datagrundlag.
Revisor-anmærkninger kan give dig vigtige informationer om fund af f.eks. ulovlige lån, tabt egenkapital eller forbehold vedrørende skat/moms i et selskabs regnskab.
Få indsigt i om dine kunder eller investeringer har kritiske regnskabsanmærkninger eller andre indikatorer på øget risiko.
Kontakt os på telefon 70 25 50 65 eller e-mail Info@biq.dk og hør mere om hvilken løsning vi kan tilbyde dig.
Tallene for nystiftede og ophørte selskaber i september 2020 sammenlignet med 2019, viser at IVSerne nu helt er udfaset. Samtidig ser vi en stigning i kategorien Aktie-/anpartsselskaber, hvor antallet af nystiftede anpartsselskaber er steget med 16%.
Dette er sandsynligvis fordi stiftere af selskaber ikke længere kan stifte et IVS og derfor i stedet vælger anpartsselskab som selskabsform.
En anden ting at bemærke er at september 2020 viser et fald i ophørte selskaber sammenlignet med 2019 og omvendt ses samtidig en stigning i nystiftede selskaber for perioden sammenlignet med sidste år. Faldet i ophørte selskaber er sandsynligvis et udtryk for at COVID-19 hjælpepakkerne stadig er aktive og derved holder flere selskaber økonomisk oven vande.
Er du interesseret i at vide mere om nystiftede selskaber, konkurser eller brancher i det danske erhvervsliv, så kontakt os på mail info@biq.dk eller telefon 70 25 50 65.
Opgørelsen over nystiftede danske selskaber, registret de seneste to måneder med udenlandske ejere, viser en fordeling på både vores nabolande - men også lande med mere lempelige skatteregler.
Er du interesseret i at vide mere om danske selskaber med udenlandske ejere, nystiftede selskaber eller ejerforhold generelt, så kontakt os på mail info@biq.dk eller telefon 70 25 50 65.
Se herunder antal registrerede, nystiftede danske selskaber i BiQs database inden for de sidste 60 dage. Tallene omfatter kun nystiftede selskaber, hvor en betydelig ejerandel er udenlandsk (dvs. en udenlandsk ejerandel som er lig med eller mere end 50%).
Efteråret er godt i gang, og ændringer i både direktioner og bestyrelser, er der fortsat rigeligt af, som du kan finde mange flere af i BiQ. Her kommer et lille udpluk af ændringer fra september måned.
I den seneste måned er selskaber og personer placeret i De Forenende Arabiske Emirater placeret som nr.4 i Top-10 opgørelsen over nye udenlandske investorer i danske selskabers ejerkreds.
Listen toppes af vort naboland Sverige, men der er flere interessante konklusioner at drage, bl.a er skattely lande højt på listen.
Er du interesseret i at vide mere om udenlandske ejere eller ejerforhold generelt, så kontakt os på mail info@biq.dk eller telefon 70255065
*Antal registrerede reelle eller direkte ejere i BiQs database inden for de sidste 30 dage. Tallene omfatter kun selskabshandler med eksisterende selskaber, hvor et betydeligt skifte i ejerandel er fundet sted (i.e. hvor skiftet i ejerandel er lig med eller mere end 50%).
Årets sidste sommermåned er slut og der er igen sket ændringer i både direktioner og bestyrelser.
Du kan naturligvis finde mange flere i BiQ, men her et lille udvalg.
Selv i sommermånederne er der ændringer i dansk erhvervsliv. Som altid kan du følge med i det hele i BiQ. Her et udsnit af udskiftningerne i direktioner og bestyrelser fra juli måned.
BiQ sparer mig for en masse tid, for hvor skulle jeg ellers kunne se informationer om folks netværk og følge med i hvad der sker i alle mulige forskellige selskaber på en gang?